Börjar det vara dags för en ny hemsida?

Hemsidor är inte för eviga varken tekniskt eller innehållsmässigt. De måste uppdateras i den takt som ny teknik föds för att hemsidan skall kunna öppnas och fungera. Annars kan det komma felmeddelande i rutan när en besökare är inne. Men det här är sällan något man behöver oroa sig för om man valt en pålitlig leverantör och ett tryggt webbhotell. Då sköter leverantören om att tekniken bakom hemsidan fungerar.

Vad behövs för en ny hemsida?

När man bestämt sig att förnya sin hemsida bör man också ha en idé om vad hemsidan skall användas till. Skall hemsidan fungera som nyhetsflöde för aktuella händelser eller är hemsidan till som praktisk information för besökare? Skall kunderna kunna handla i en webbshop på hemsidan eller bläddra bland era referenser? En hemsida kan betjäna besökare på många olika sätt.

Det kan också vara bra att fundera kring utseendet på hemsidan. Hur vill vi att vår hemsida skall se ut? Man får mycket inspiration av att besöka andras hemsidor. Och om man efter det fortfarande är osäker kanske man åtminstone vet vad man inte vill ha. Riktlinjer och klara idéer underlättar arbetet mellan er och grafikern som gör layouten för er hemsida.

En passande layout och en fungerande teknik är viktigt för att besökaren skall stanna kvar på hemsidan. Vi gör alla hemsidor responsiva eftersom besökarna kräver det idag. Då är det lättare att använda hemsidan från en mobiltelefon eller en surfplatta som många människor surfar på idag. Den avgörande faktorn för att få besökare att stanna är ändå innehållet. Om texter, bilder och översättning är attraktiva så vill besökare gärna se flera av era sidor och stannar då längre på hemsidan. Fundera alltid därför till vem innehållet riktar sig. I många fall är det klokt att anlita en van skribent för att skriva texter anpassade för webben. För innehållet skall inte bara fungera på er hemsida utan det skall även fungera i sökmotorer. Det är via sökmotorer besökare allt som oftast hittar till er hemsida och därför är sökmotoroptimering verkligen viktigt att tänka på när man skriver texter till hemsidan.

 

 

 

Jag hjälper dig med din hemsida

Nina Hägen
Tel. 050 38 222 99
nina@eniti.fi

.

Aktuellt