Få fler besökare till din hemsida

En fin och bra hemsida gör ingen nytta om få besöker den.

Vi stöter ofta på många företagare som vill köpa en ny hemsida och har stora krav och förväntningar på själva hemsidan. Projektet framskrider och när hemsidan är klar så pustar kunden ofta ut och tänker ”Äntligen är vi klara!”.

När nya hemsidan är publicerad gäller det att lägga i en annan växel. Marknadsföringsväxeln. Då börjar det kontinuerliga arbetet av att locka trafik till hemsidan. En dyrbar hemsida gör inte någon nytta om den inte drar in några besökare. Det är därför väldigt viktigt att hålla statistik på hemsidan och att marknadsföra hemsidan. 

Vi vill tipsa dig om några sätt för att få besökare till din hemsida:

  • Håll hemsidan uppdaterad – dina lojala besökare ska träffas av något nytt innehåll varje gång de besöker din hemsida.
  • Sociala medier – har du en intressant artikel eller ett bra erbjudande på din hemsida ska du givetvis dela sidan i sociala medier för att få folk att titta in.
  • Sökmotoroptimera innehållet – Tänk på vad och hur du skriver på din hemsida för att det skall dyka upp bäst i sökmotorerna.
  • AdWords – annonsering i sökmotorerna för att få säkra träffar. Du betalar endast per klick som leder till webbplatsen. Kan vara lite knepigt att hinna med själv om man inte är väldigt intresserad. Då kan du kontakta oss så fixar vi dina annonskampanjer och håller koll på läget åt dig.  
  • Nyhetsbrev – Uppmana dina kunder anmäla sig till ditt nyhetsbrev. Sänd ut nyhetsbrev till dem när du har något nytt på er hemsida du vill informera om. 

 

 

 

 

 

Nina Hägen Kustmedia Eniti

Text: Nina Hägen
nina@eniti.fi
Tel. 050 38 222 99

Läs mer inom samma ämne:

Läs också de andra artiklarna:

Annonsering i sociala medier och sökmotorer

Hur kommunicera med ditt företag på webben?

Nyhetsbrev

 

 

Aktuellt