Vanliga frågor

Allmänna frågor

Var kan jag läsa allmänna villkor?
Här kan du läsa och ladda ner våra allmänna avtalsvillkor. 
Enitis allmänna avtalsvillkor.

Hur betalar man?
Driftkostnader faktureras 1-2 gånger årligen. Hemsidans startavgift faktureras inom fyra veckor efter att vi färdigställt programmeringen av hemsidan.

Hemsida

Hur lång är leveranstiden för en hemsida?
Räkna med 3-4 veckor inkluderade allt. Flytt av innehåll från gamla hemsidan eller produktion av nytt innehåll, planering av nya hemsidan samt programmering till publicering av nya hemsidan.

Kan jag redigera hemsidan?
Man får egna inloggningsuppgifter och manual så att man när som helst kommer in på sin hemsida för att redigera text, bilder, produkter, öppethållningstider, nyheter, kontaktuppgifter m.m. Om man tycker att kunskapen och tiden inte räcker till för att själv uppdatera hemsidan kan man alltid kontakta oss för serviceavtal. Då sköter vi om att hålla din hemsida uppdaterad.

Kan man uppdatera och utveckla hemsidan i framtiden?
En hemsida lever inte för evigt och behöver med tidens gång uppdateras layout- och teknikmässigt för att motsvara behov och efterfråga. Vi använder oss av Drupal för att man enkelt skall kunna utveckla hemsidan.

Vad ingår i månadskostnaden?
Månadskostnaden varierar beroende på de olika produktpaketen. Gemensamt för alla produktpaket är att de innehåller service- och versionsuppdateringar av mjukvaran, backup och säkerhetsuppdateringar, webbhotell, e-post och service vid telefon eller e-post från Eniti under kontorstid.

Ingår e-post?
I månadspriset ingår tre enkla POP och IMAP e-postlådor.   .

Webbshop

Hur många produkter kan jag ha i Eniti webbshop?
Obegränsat antal produkter gäller för alla webbshops moduler. 

Vilka betalningstjänster fungerar med Eniti webbshop?
I Eniti webbshop och Webbshop Pro finns möjlighet till betalningstjänsten Checkout. Checkout erbjuder heltäckande betalningssystem. Kunden väljer själv vilka Checkout-tjänster som webbshopen skall ha. Kolla priser och produktpaket www.checkout.fi

I Eniti beställningsfunktion för 9,90€/månad ingår ingen betalninstjänst. Där skickar ni egen faktura eller har kunden att manuelt betala beställningen före ni skickar varan. 

Kan butiken växa? T.ex. fler språk och valutor
Ja, vi uppdaterar då webbshopen till Webshop Pro och anpassar den enligt era behov. 

Nyhetsbrev

Vad är fördelarna med elektronisk direktreklam?
E-postreklam är ett förmånligt sätt att nå sina kunder. Inga distributionskostnader gör tjänsten betydligt billigare än annan direktreklam.

Den största fördelen med elektronisk direktreklam är uppföljningen. Du får statistik på ditt utskick som inte går att mäta med annan direktreklam. Du får rapportering om vilka kunder som öppnat och klickat på olika länkar i ditt nyhetsbrev och kan sen mäta hur stor andel av mottagarna som blev dina kunder och vilka produkter eller tjänster som mottagarna är mest intresserade av.

Vad behöver jag för att kunna skicka den här typen av reklam?
E-postadresser. Det enda som du behöver är dina kunders e-postadresser. Resten fixar vi.
Men ju mer information du har om dina kunder som namn, språk, ort, köphistorik och intressen desto mer riktad reklam kan du skicka.

Kan man köpa e-postadresser?
Att köpa e-postadresser är inte ovanligt. Men vi rekommenderar en viss försiktighet.
Och visst kan det ibland vara bra kvalitet på okända köpta adresser. Alla köpta e-postlistor används inte för att skicka spam. Men vi rekommenderar och stöder hellre organiskt byggda e-postlistor. Vi vill att er e-postreklam skall ge så bra och trovärdig avkastning som möjligt.

Serverutrymme & domäner

Är kostnaden för webbhotell och domännamn inkluderat i priset för en hemsida?
Ja, vi har eget webbhotell för våra kunders hemsidor. För att kunna erbjuda bäst service och teknik sköter vi våra servrar på egen hand. Vid köp av hemsida av oss så ingår kostnader för webbhotell i månadspriset. Domännamnet ägs alltid av kunden och därför tillkommer kostnad för det. Vi registrerar och flyttar domännamn utan extra kostnad vid köp av hemsida. 

Vi vill ha ett eget domännamn, hur skaffar vi det?
Domännamnet köper man från en underleverantör och vi kopplar samman det med hemsidan. Domänanamnet kostar ca 9-15€/år beroende på leverantör och kontrakt. Man behöver först kolla så att det domännamn man tänkt sig inte är upptaget av någon annan. För den person som registrerat ett domännamn först kommer även i framtiden att ha förtur till domännamnet. Det kan därför vara skäl att redan i ett tidigt skede registrera domännamn för en framtida behov. Det finns olika sorts domännamn några exempel är .fi, .com, .net och .org.

Tänk på att köpa domännamnet av ett seriöst företag eftersom man kanske vill flytta och ändra i domännamnet i framtiden. Man kan köpa domännamn av t.ex. Kommunikationsverket.

Aktuellt